Monday, February 17, 2014

Trip Jeju - Seoul - Busan

Hai...selamat tahun baru, rasa janggal pula menulis di tahun kuda ni setelah membeku sekian lama. Ini betul-betul FROZEN.....frozen Walt Disney tu....cheewahhh. Ehhh...kamurang sudah tengok frozen? syiuk kan? boleh addicted oh. Saya pun balik-balik tengok gara-gara si Ara yang super comel tu addicted. 

Apapun harap tahun ini masih ada ruang untuk menulis dan update status-status palsu...aisshhhiii. Last year beberapa trip telah berjaya dilaksanakan...bulan Mac 2nd trip ke Hong Kong, bulan November my 2nd trip juga ke Korea Selatan dan bulan Disember trip ke Brunei. Akhirnya cita-cita memecahkan tabung ayam dan itik tercapai dengan jayanya...errmmm.

Baiklah puan-puan..makcik-makcik..tuan-tuan....(aikkk..ini pengaruh Chef Wan) bila cakap travel ni teringat pula cerita Chef Wan yang komen pasal nasi lemak MAS yang katanya nasi lemak telanjang....oops!! memang betul juga..harap komen tersebut disahut dengan positif...tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi.

Trip kali ini memang sedikit mencabar sebab masa yang agak lama. 16 hari termasuk dlm perut kapal...bukan lama mana pun, tapi bagi kawan-kawan di office...mungkin terasa lamalah juga..hihi...lagi-lagi masa menghadap meeting. Perkara paling best semasa trip kali ini ialah...bila saya lupa diri. Aiikkk!!! itu yang dikatakan best....bukan lupa diri yang peribahasa tu...tapi lupa yang saya ada pekerjaan yang ditinggalkan nun jauh berjuta batu. Hanya berkasut sukan, boots, jeans, jaket dan sweater memang syiuukkk gituuu. Feeling traveler lah sangat..huhuhu. 




Gara-gara lama tidak muncul, Ara tanya...micu tidur office kah?


Trip Jeju - Seoul - Busan kali ini bertemakan "PEMBALASAN"....macam tema Master Chef all stars tuuu. Sebabnya dulu 1st trip saya hanya 9 days jadi kali ini tambahan seminggu lagi. Ingatkan 15 hari tu cukup, rupanya manusia memang tamak....sebab tanya rasa memang tidak cukup....tanya kaki ni, dia surrender jugalah..mau tercabut kepala lutut berjalan. 


Cukup dulu pembuka bicara...nanti sambung lagi andai ada cerita menarik untuk dikongsi. K bai. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...