Sunday, September 15, 2013

MY WISH LIST..

Pernahkah anda berangan seperti saya.....kalau tiba-tiba terjumpa lampu Alladin...ha!! pastu keluar jin dari lampu minyak ajaib. Masa tu banyak benda yang saya mahu minta...antaranya saya mahu mengelilingi dunia. Huh!!! memang berangan tahap nenek kebayan.


Baiklah...(tepuk pipi dulu) kembali ke alam nyata.Tapi...nenek kebayan pun nenek kebayanlah... ini wish list saya....sesungguhnya berangan ialah aktiviti yang menjana minda kreatif. 1. Bangun ja pagi-pagi....berada di taman ini...


the garden of morning calm -

the garden of morning calm (waktu malam)


2. Mengitung kawanan kambing biri-biri dan main cak..cak...dengan orang HOBIT


comel......tengok kamera lagi tu..

kalau duduk di kerusi tu pasti patah punya..huhu..


3. lari-lari di padang rumput ala-ala filem hindi...ishhhhh...ishhhh...memang boleh blahhh...

gambar copy dari pakcik google


Jam rolex berasal dari sini tau...4. Duduk minum-minum kopi sambil menikmati keindahan  alam dilatari lagu kiroro...
fuji....

spring time


Cukuplah berangan.. 5 ni saja dulu...ada lagi berderat menunggu tapi rasanya ini top list. ehmmm....syiok juga berangan ni, selain free of charge....tengok gambar-gambar ini pun hilang stress sekejap. 


November ini harap tertunailah impian yang pertama itu...lepas tu baru fikirkan yang lain. sebelum itu kenalah buka tabung ayam, tabung itik, tabung lembu...hahaha...kerana untuk menunggu jin dari lampu minyak ajaib, mau bertanduk pun tidak akan kunjung tiba.p/s: berangan merupakan kemahiran aras tinggi tau...itulah yang dituntut oleh dunia 
pendidikan masa kini...higher oder thinking skills ^_^
selamat berangan.3 comments:

Anonymous said...

semoga tercapai angan2...selagi masih boleh bergerak,melihat nikmatilah keindahan yg ada.selagi ada tenaga sihat isi lah tabung ayam,itik,gajah kasi penuh cepat2 supaya sempat kasi tukar duit takut matawang kita turun menjunam naaaah!!tidak cukup utk 5 wishlist tu,paling2 2 ja dapat di realisaikan....eeeemmm selamat berjaya menambung..

nuna syana said...

nice place... jatuh hati dan jatuh cintaaa tengok haa

Sobri Yaacob said...

he..he.. kalau saya dpat lampu ajaib..smua yg awak wish list saya pun nak satu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...