Thursday, April 9, 2015

Misi yang Baharu

Sharing is caring.. begitulah diskripsi ringkas tentang tugas saya yang baharu. Bertemu dengan ramai rakan guru, ada yang menjadi kenalan baharu dan ada juga kenalan lama namun dipertemukan kembali. Pada awalnya, meninggalkan rutin di bilik darjah, berkongsi ilmu dengan anak-anak murid sememangnya satu yang sangat saya rindui. Meskipun masih tetap merindui saat tersebut namun tugas yang baharu ini juga mula saya hargai. Hmmm.. saya mahu berfalsafah.. yang dikatakan cinta itu bukan semestinya apa yang kita suka tetapi juga apa yang kita mula selesa. 


Berkongsi dengan guru-guru tentang penggunaan internet teaching tools yang amat mudah dikuasai iaitu Popplet.com dan Padlet.com di SM Shan Tao Kota Kinabalu.

*****

p/s: Kepada rakan guru di luar sana yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang internet teaching tools yang saya maksudkan boleh klik link di bawah. Sangat mudah dikuasai, hanya perlukan masa 5 minit untuk menghasilkan satu bahan bantu murid belajar. Kepada golongan pelajar pula, boleh menjadikan laman ini sebagai ruang untuk belajar. Selamat mencuba.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...