Saturday, March 31, 2012

4 Theme Park Kembalikan Nostalgia


Masa kecik-kecik dulu rasanya budak-budak kampung (macam saya) sangat-sangat kreatif mereka cipta segala macam permainan. Kalau team ramai main polis-polis, main selipar 3, main lompat getah, kalau dua tiga orang saja main batu seremban, main guli, main pondok-pondok pastu yang lebih agresif masuk hutan pasang jerat, mandi sungai dan pergi naik belakang kerbau bawa keliling-keliling....perasan naik kuda macam dalam filem cowboy. Nah ada kamurang rasa gitu? 

Itulah seronoknya jadi budak kampung, sekarang ni kalau tanya budak-budak dalam kelas masing-masing blur, yang dorang tau main game saja. Duduk di kampung pun zaman sekarang tv dan komputer juga dihadap. Itulah rugi juga budak-budak sekarang ni kurang dapat bermesra dengan alam. 

Kalau diimbau balik kenangan zaman kecik memang boleh senyum sorang-sorang. Bila sudah dewasa ni mau juga rasa keseronokan zaman kecik-kecik tu kan meskipun dalam versi yang lain. 

Nah ini dia pilihan yang ada, 4 taman tema yang pernah saya kunjungi. Sedikit sebanyak mengembalikan nostalgia lama biarpun versi moden, yang penting semua permainan dibenarkan untuk orang dewasa...hehe.



- Pengalaman menonton 4D terbaik!!


Lotte World (Seoul)
- Taman tema indoor terbesar di dunia.(Guinness World Record)
Peningss tidak tau mau pilih..semua best..



Universal Studio (Singapore)
-Madagascar ride best gilerrr...must try. 
Paling best psl datang 11 orang macam rombongan cik Kiah meminang Shrek.



Disneyland (Kong Kong)
Biasa saja...mungkin sudah rasa lebih awal yang best-best...tp tetap teruja..^^


Apapun yang paling manang menang......goes to:

mestilah 


kerbau and  the Cowboy story. LOL


**********


p/s: Kalau Kundasang ada Theme Park mesti best kan.....


4 comments:

eda said...

Cik Kiah dpt x pinang Shrek..?kalu kundasang ada tmn tema bagus kalu buat dr atas gunung kinabalu terus turun kebawah tu roller coster fuh!!!mesti muntah kuning..

Dorris Angel said...

itu bukan taman tema...tu taman bunuh orang atau taman bunuh diri....hehe.

coldpepperonata said...

ya klu ada kasino lagi best..kalau kalah terus terjunkan diri ja!!!!kakakaka

Fanny Fabian said...

semua sy pernah rasa kecuali naik belakang kerbau. haha. nenek sy marah klu kami p tunggang tu kerbau. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...