Friday, November 23, 2012

I' m a Billionaire

Wahhh....gila perasan punya tajuk......tapi serius itulah yang berlaku semalam. Ha.ha.ha....(ketawa 3 X.. ketawa orang kaya) hmmm...semalam dek kerana pujuk rayu yang maha hebat dari anak-anak di rumah yang tengah boring bercuti maka akupun terjerumuslah ke dunia koprat..bukan kaparat aahh. 

Jual beli hartanah memang satu urusniaga yang hebat sebab tak sebut puluh-puluh ringgit tapi puluh-puluh ribu dan ratus-ratus ribu ringgit...pastu juta-juta...ha.ha.ha...(ketawa lagi...yarkkk..) Pas beli hartanah, bina rumah, bina hotel....mudah giler uolls...susah lagi buat dodol...(sehari suntuk kena kacau sampai berpeluh2 ketiak..huhu)......tarraaaaa....akhirnya aku pemilik aset jutaan ringgit...masatu mata pun berpinar-pinar..jiwa kacau...pantang jiran sebelah ada hutang mesti paksa bayar cash biarpun jiran tu terpaksa berhutang keliling pinggang....yang penting my money!!! Jiran sebelah sudah berkali-kali buat bank loan...beberapa hartanah sudah digadaikan...tapi aku buat selambaland ja.




Giler punyalah strict....tapi syukurlah itu bukan di alam nyata. Hanya permainan Jutaria @ Billionare. Syukurlah nak....andai saja itu sikap sebenar...ish.ish.ish..sungguh tak baik. Padanpun tidak kaya-kaya...tidak apalah...jangan kayap sudah..huhuhu. 

.



p/s: serius tau masa main ni muka ketat memanjang....kalau lama2 camtu berkedut seribulah jawabnya, macam nenek sihir dalam ceta Brave....ohh....tidaaaakkkkk.


3 comments:

coldpepperonata said...

ooooohhhh jutawan sekejap ja tu...bolehlah berangan sekejap... :) bah esok lusa kita main sekali sapa yg gulung tikar....

d.angel said...

alaaaa...nanti u kalah nangis camna????....heheheh..

Annie said...

nak join

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...