Saturday, July 9, 2011

Harry Potter Terakhir - Trafalgar Square London



JK Rowling penulis novel Harry Potter kembali dengan siri terakhir berjudul Harry Potter and The Deathly Hallows - Part 2. Siri terakhir (sambungan The Deathly Hallows -part1) mengisahkan Potter menentang kuasa Lord Voldemort untuk kali terakhir.


Mengutip AS$6.4 billion (RM19.2 billion) dari hasil jualan tiket kesemua filem terdahulu, Harry Potter terakhir ini pastinya bakal mengegarkan lagi panggung di seluruh dunia.


Khamis lepas ribuan peminat menanti untuk menyaksikan bintang-bintang utama dan penulis novel ini di sambut dengan hamparan kapet merah bagi tayangan perdana siri terakhir di Trafalgar Square London. 


Setelah 10 tahun Harry Potter membawa kita ke dunia khayalan, pastilah siri terakhir ini amat dinantikan. Oleh itu jangan lupa 15 Julai 2011 ini...jom ramai-ramai ke panggung...



 Acara kemuncak yang penuh kemeriahan namun turut diselimuti emosi sedih



Rupert Grint, Emma Watson dan Daniel Radcliffe penaraju utama filem Harry Potter menghabiskan masa lebih 3 jam menemui peminat dan menandatangani autograf.



 Trafalgar Square London


Fakta Menarik:

Bintang utama Harry Potter berjaya menjadi jutawan muda (sepanjang membintangi filem ini):

Radcliffe (21) berpendapatan AS$42 juta - memegang watak Potter

Emma Watson (21) AS$22 juta

Grint (22) AS$20 juta


JK Rowling pula tentunya mencatat sejarah tersendiri setelah mengegarkan dunia dengan Novel Fantasi ciptaannya ini.

Forbes menyenaraikannya sebagai wanita yang ke-2 terkaya di US selepas Oprah Winfrey



Gambar kredit: BBC news & google.




5 comments:

samizul.net said...

Memang fenomena Harry Potter [HP] ni.. Ni bukti yang fantasi atau khayalan yang cemerlang menghasilkan hasil yang terbilang.. Masyukk woo J.K. Rowling..!

Aku sudah tengok ni HP tapi bukan di wayang lah.. Sedey weh.. HP yang last ni macam kureng pula aku rasa.. Agak kurang dramatik perang2nya.. Magic War tu dengan Lord Voldemort..

Apapun, HP IS THE BEST.. Nanti aku mau lengkapkan koleksi DVD.. Sokong original, ahaks! XD

Dorris Angel said...

samizul.net: wah..suda tinguk la ni..sy nxt week la bru ada masa kali..tp HP mmg best...1st HP rasanya paling best.

ya beli tdk ori slalu inda ok jg...

samizul.net said...

Tengok dari sumber 'bawah tanah' punya ja bah, ehe.. Nda tau berapa lama ada di pawagam.. Harap kau sempatlah. Lagipun, tiap hujung minggu juga kan kau balik, ehe..

Dorris Angel said...

samizul.net: sempat ba hr 3 ni kmi serbu panggung..bwa model2 comel tu...sudah terjanji ba bwh pohon taugeh...trpksa kc tunai..hehehe.

Kakkoii said...

npe la aku x terpilih jd hp... huhu haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...