Friday, July 22, 2011

Sweet Moments


Minggu lepas merupakan minggu yang agak sibuk dengan pelbagai komitmen. Sehingga sukar sedikit untuk meluangkan masa update blog. Antara yang menyebabkan kesibukan kerana aku telah menerima surat pertukaran tempat bertugas. Ini bermakna banyak perkara perlu diselesaikan segera.


Setelah 6 bulan 2 minggu menikmati panorama indah daerah Kudat, kini aku kembali bertugas di daerah Kota Kinabalu. Biarpun hanya sekejap namun persahabatan dengan kawan-kawan di daerah ini pastinya dirindui. Begitu juga dengan para pelajar 3 Putra, Pra Universiti UM dan UMS. Banyak kenangan yang aku lalui di sini, termasuklah sesat beberapa kali (semasa mula-mula datang). Bagaimanapun kenangan bersama pelajar pastinya yang paling diingati.


Entri kali ini istemewa buat pelajar-pelajar ini.....Pra U (UM&UMS) beserta beberapa gambar yang sempat diambil....


kumpulan yang ditugaskan untuk pembentangan,
melaksanakannya dengan bersungguh...syabas!

inilah antara orang kuat yang memastikan kelas mereka cantik, kemas dan selesa...
(pujian ni mesti buat 2 org ni..shy-shy cat...hehe).....jejaka sejati idaman Borneo..

hah! yang ni real malu-malu kucing...

aik...gambar ni pun ada...

control macho....jejaka harapan ni...

Jejaka harapan....yang telah berjanji akan memastikan spesis mereka tidak menerima nasib seperti dinasour...(^_^) pupus dari muka bumi.....ooppss..(istilah yang agak kurang diterima oleh mereka yg over sensitif..kih..kih..kih) - hanya kata2 gurauan tapi bermakna tuwww...

logiknya, di mana-mana pusat Pengajian Tinggi lelaki semakin berkurangan. Hasil pemerhatian sendiri dalam kelas elit (bagus) dimonopoli oleh pelajar perempuan....hhhmmm..padahal pelajar lelaki kalau bersungguh mereka lebih cepat belajar. 


pose kena paksa??....hehehe...smile!

akibat bercakap-cakap di belakang group ini didera buat pembentangan sepontan...
nasib baik bagus...jadi aku boleh la senyum ^_^

excited ni mau dapatkan 'A'......orait!

ada yang tidak sempat membentang.....tdk apa, bentang time Viva di universiti yaaa....

study smart dear....

ini la wanita sejati....go..go girls..

kelas yang ceria dengan hiasan dalam kelas yang menarik...

para pelajar ini mempunyai sikap yang baik.....anda semua pasti dirindui...
The past is never dead, It is not even past.

Semoga semua mereka ini berjaya dalam STPM 2012 dan dapat merealisasikan impian masing-masing. Berbekalkan attitude yang baik anda semua pasti boleh dan jangan takut menyimpan impian. ^_^ okehh!!


Sebelum tu klip video ni untuk anda semua.....the power of dream...










5 comments:

samizul.net said...

Aikk, kau praktikal sini Kudat bah pula.. Fikir kau bercuti kah sini balik kampung halaman... Siap sesat lagi tau, muahua3.. XD

Mana kau mengajar? Cantik nama kelas tu, ehe..

misya mialen said...

selamat bertugas tempat lain.moga success;D

Dorris Angel said...

samizul.net: bkn praktikal..tp kerja suda ba, dr kk transfer kudat pastu transfer balik kk... SMK Kudat II, kelas utk frm 6 ikut nama universiti kono tu. :)


misya mialen: Tq...hrp ok ni skul baru. :)

samizul.net said...

Oo.. Adei, Sigu Dorris bah sudah pula ni.. Mengkali, mau panggil kakak ni, ngeh3.. d(^^,)

Lama sudah sini? Biasa transfer2 ni payah kalau KPM..

Aku nda pernah lagi masuk SMK Kudat II tu.. Sana tu dekat kilang kelapa tu kan kalau aku nda silap, ehe

Dorris Angel said...

samizul.net: ya mesti kakak la ni...:)

start nov 2010, pastu rayu balik kk x sngka bgitu cpt pla dpt. sedih pla tgglkn students ni, sda mula selesa sana.

dkt airport. nah dtg2 la sana tu..bwa program GEGAR...ceramah ka..bgus tu pentadbiran sana..hehe memandai pla. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...